Extra landkaarten voor GensDataPro

Met behulp van landkaarten is het erg gemakkelijk duidelijk te maken waar de oorsprong en spreiding van een familie ligt. GensDataPro maakt het mogelijk de spreiding van een stamboom uit te drukken in stippen (cirkels) in landkaarten. Bovendien vergemakkelijkt het gebruik van landkaarten het aangeven van de noorderbreedte en oosterlengte van een plaats. Het exact aangeven van de co÷rdinaten van plaatsnamen in uw stamboom maakt het weer mogelijk om te zoeken op 'in de buurt van...'.

Het weergeven van een plaats in de kaart kan alleen als u de plaats heeft voorzien van co÷rdinaten en de kaart is vergezeld van een zogenaamd .$CP bestand. Dit .$CP bestand is essentieel en vertelt GensDataPro hoe de kaart in elkaar zit.

Onderstaande landkaarten (inclusief het bijbehorende .$cp bestand) kunt u installeren door met de linker muisknop dubbel te klikken op het gewenste kaartje of de daaronder staande naam.

U kunt ook in ÚÚn keer alle landkaarten installeren (20 Mb) door hier te kiezen voor alle extra landkaarten.
Kijkt u eerst even bij de losse kaartjes of u wellicht reeds over deze kaarten beschikt. Een paar ontbrekende kaarten kunt u dan beter per kaart downloaden en installeren. In GensDataPro kunt u zien welke landkaarten u al heeft door te gaan "Bewerkhandelingen - Plaatsen - Bewerk plaatstabel" en dan te kiezen voor 'Kies andere kaart'.

Voor meer informatie over de installatie raden we u aan te gaan naar: Installatie extra landkaarten


Bos 1916 Europa

Bos 1925 Frankrijk

Stieler 1891 Benelux

Stieler 1875 Noord-West Duitsland

Stieler 1936 Nederland

Bos 1916 Noord-Nederland

Bos 1916 Noord en Zuid Holland

Bos 1904 Gelderland

Bos 1904 Noord-Brabant

Bos 1899 Limburg

Rhode 1880 Benelux in 1648.

Rhode 1880 Benelux in 1831

Rhode 1880 Napoleons Rijk in 1812

Nederland witte kaart.

BelgiŰ witte kaart.


Bos Amsterdam omstreeks 1920.

Wanneer u zelf over mooie digitale (gescande) kaarten beschikt, en u zou deze willen gebruiken voor GensDataPro, stuurt u deze dan naar helpdesk@gensdatapro.nl. Wij verzorgen dan het benodigde .$CP-bestandje erbij en sturen het u terug of, indien u hiermee instemt, plaatsen hem op deze website.