Categorie: Extra programma's bij GensDataPro

GensDataPro Scantool (GDPScan)
Omschrijving: Losstaande versie van de GensDataPro optie 'Dossierhandelingen-Scan document voor dossier'.
Zoals ook in GensDataPro is het met dit programma mogelijk om, na het scannen van een afbeelding, de achterkant er direct aan vast te scannen alvorens men de afbeelding opslaat. De achterkant mag in een andere (lagere) resolutie.
Ten aanzien van de scanmodule in GensDataPro is een mooie extra mogelijkheid om automatisch losse afbeeldingen te herkennen en tot losse bestanden te verknippen. Dit is handig bij het scannen van grote series kleine afbeeldingen. Dit werkt uitstekend bij bijvoorbeeld:
 • Krantenknipsels
 • Bidprentjes. Men kan de scanner vol leggen met prentjes, scannen, dan alle prentjes omdraaien en de achterkanten er aan vast scannen. GDPScan combineert dan de juiste voor- en achterkanten tot één afbeelding met beide zijden.
 • Postzegelverzamelingen
 • Muntenverzamelingen. Met name het direct scannen van de achterkanten komt hierbij zeer van pas.

 • U kunt het zip-bestand in een map naar wens plaatsen en hierna uitpakken. Het programma wordt gestart door te dubbelklikken op 'gdpscan42.exe'.
  Om een snelkoppeling op uw bureaublad te maken klikt u met de rechter muisknop op 'gdpscan42.exe' en u kiest dan voor 'Kopiëren naar - Bureaublad (snelkoppeling maken)'.
  Via de knop 'Help' krijgt u meer informatie over het gebruik van dit scanprogramma.

  Versie: 4.2 | Bestandsgrootte: 2,3 Mb
  Toegevoegd op: 18 oktober 2012

  BT Combiscans
  Omschrijving: Programma om grote series scans van voor- en achterkanten samen te voegen tot één afbeelding.'.
  Met dit programma kunt u zowel voor- en achterkanten van bijvoorbeeld bidprintjes, samenvoegen tot één afbeelding, maar ook meerdere scans van één document, bijvoorbeeld van bevolkingsregisters, naast elkaar zetten in één afbeelding.
  U kunt het zip-bestand in een map naar wens plaatsen en hierna uitpakken. Het programma wordt gestart door te dubbelklikken op 'btcombiscans20.exe'.
  Om een snelkoppeling op uw bureaublad te maken klikt u met de rechter muisknop op 'btcombiscans20.exe' en u kiest dan voor 'Kopiëren naar - Bureaublad (snelkoppeling maken)'.
  In het zip-bestand is ook een 'Help' opgenomen. Deze opent u door in de map waarin u BT Combiscans heeft gezet de dubbelklikken op 'BTcombiscans.chm'. Deze 'Help' is ook te bekijken via 'Help BT Combiscans'

  Versie: 2.0 | Bestandsgrootte: 1,4 Mb
  Toegevoegd op: 18 oktober 2012

  GDZoek versie 2.1
  Omschrijving: Losstaande versie van de GensDataPro optie 'Beeld-Doorzoek Bestandensets scherm'.
  Hiermee roept u een scherm op waarmee u door meerdere GensDataPro bestandensets kunt zoeken. Dit is alleen interessant voor mensen die meerdere bestandensets beheren.
  In deze losstaande versie is het niet mogelijk om met de knop 'Open' het bestand met de geselecteerde persoon te openen. Dit kan alleen in GensDatapro met de optie 'Beeld-Doorzoek Bestandensets scherm'
  U kunt het bestand in een map naar wens plaatsen. Het programma wordt gestart door te dubbelklikken op 'gdzoek21.exe'.
  Om een snelkoppeling op uw bureaublad te maken klikt u met de rechter muisknop op 'gdzoek21.exe' en u kiest dan voor 'Kopiëren naar - Bureaublad (snelkoppeling maken)'.

  Versie: 2.1 | Bestandsgrootte: 5,3 Mb
  Toegevoegd op: 10 juni 2010