GensDataPro: FAQ (Veelgestelde vragen)


Categorie: GensData Pro -> GensDataPro gebruiken op tablets en Apple computers

Vraag
·  Is het mogelijk om GensDataPro te gebruiken op een tablet of smartphone?
·  GensDataPro ook op een Mac / Apple?

Antwoord
·  Is het mogelijk om GensDataPro te gebruiken op een tablet of smartphone?

Het is niet mogelijk om GensDataPro te gebruiken op een tablet of smartphone 1).
Om uw gegevens van GensDataPro te bekijken zijn er een aantal mogelijkheden:

  • U heeft reeds zelf een website die met een geschikte browser kan worden bekeken.
  • Als u reeds uw gegevens heeft gepubliceerd via een van de 'stamboom-websites' kunt u uw gegevens daar met een geschikte browser bekijken.
  • U kunt uw gegevens eenvoudig via de nieuwe optie vanaf versie 2.9.8.0. publiceren bij Genealogie Online en de publicatie daar met een geschikte browser bekijken.
  • U maakt een GensDataPro website op uw computer waarna u deze met uw tablet of smartphone kunt bekijken 2).
  • U maakt een GensDataPro uitvoer naar RTF die u in MS Word opslaat als PDF-bestand waarna u deze met uw tablet of smartphone kunt bekijken 2).
  • U maakt een gedcombestand van uw gegevens waarna u deze via een gedcom-inlees app met uw tablet of smartphone kunt bekijken 2).
    Een geschikte app kunt vinden in de app-winkel van het besturingssysteem van uw tablet of smartphone en o.a. via een overzicht van de belangrijkste programma's op de Engelstalige website van GenSoftReviews (U kiest hier voor Free, Handheld en All types) of Stamboom Gids
1) Dit geldt niet voor tablets met een volledige versie van Windows 8 of 10.
2) De mogelijkheden om uw gedcombestand of locale GensDataPro website te benaderen met uw tablet of smartphone is afhankelijk van de mogelijkheden en aansluitingen van uw apparaat. Dit kan variŰren van het gebruik van een SD-kaart of USB-stick tot overdracht via E-mail, DropBox of iCloud.

Naar boven


·  GensDataPro ook op een Mac / Apple?

Er zijn geen plannen om een Mac-versie van GensDataPro uit te gaan brengen.
Voor het gebruik van GensDataPro op een Mac dient u Windows te installeren.
Dit is mogelijk via programma's zoals Boot Camp en Parallels. Deze programma's ondersteunen Windows XP, Windows Vista en Windows 7, 8, 8.1 en 10 (32 en 64 bits).
Boot Camp is ge´ntegreerd in het nieuwe besturingssysteem Mac OS X Leopard versie 10.5 of hoger. Voor installatie van Mac OS X versie 10.5 Leopard is een Mac-computer met een Intel-, PowerPC G5- of PowerPC G4-processor (minimaal 867 MHz) vereist.
U kunt ongetwijfeld op de website van Apple en bij uw leverancier meer informatie hierover krijgen.

Als u over een volledige Windows versie beschikt dan kunt u ook gebruik maken Oracle VM Virtualbox. Dit gratis programma is beschikbaar voor Mac OS X. U heeft dan binnen Oracle VM Virtualbox een virtuele machine met uw Windows versie.
Meer informatie vindt u via deze Nederlandstalige of Engelstalige link.

Het is ook mogelijk om Windows programma's te gebruiken op een Mac m.b.v. speciale software zonder dat hiervoor Windows nodig is. Een voorbeeld hiervan is Winebottler.
Een GensDataPro gebruiker meldde ons zijn goede ervaringen hiermee. Graag horen we meer reacties van gebruikers die GensDataPro met Winebottler op een Mac gebruiken.
Het programma is o.a. te downloaden bij Softonic via deze link

Naar boven
[ FAQ index ]