Voor Gensdata/D90 (GD/D90) gebruikers


De NGV CG beseft heel goed dat GD/D90 enorm gewaardeerd wordt door de gebruikers: de wijze van invoer, de eenvoud van menu's, en de kwaliteit van de tekstuele uitvoer worden nog steeds alom geprezen.

Wij willen dan ook niemand overhaasten met het overstappen op GensDataPro. Echter: Het is heel goed mogelijk dat technische ontwikkelingen de bruikbaarheid van het programma zullen verminderen (Windows).

Hoe goed GD/D90 ook moge zijn, het maakt geen kaartje met spreiding van de familie. Er komen geen geïndexeerde parentelen in kleur/vet/cursief uit, al of niet voorzien van foto’s en de html uitvoer is erg beperkt. De grafische uitvoer van GD/D90 is niet te vergelijken met de geneagrammen in GensDataPro. Er is geen sprake van een digitaal dossier en invoer van bronnen, gebeurtenissen en adressen is niet mogelijk. Ook is het niet eenvoudig snel door meerdere bestandensets heen te bladeren en te zoeken. Naam- en welke ander veld dan ook kunnen een veelvoud langer zijn dan in GD/D90 mogelijk was; er is geen maximum aantal personen meer en voor modernere begrippen zoals "samenwonen" en "crematie" zijn velden toegevoegd.

Het overstappen van GD/D90 naar GensDataPro is zeer eenvoudig omdat de GD/90 bestanden, zonder enig verlies van gegevens, direct ingelezen worden in GensDataPro.

U kunt een demo van GensDataPro downloaden waarbij u uw GD/90 bestand kunt inlezen om te zien waartoe het programma in staat is. Klikt u dan op downloaden GensDataPro Demo.

Terug naar Inleiding GensDataPro.