Tekstuele uitvoer

[Terug]

Tekstuele uitvoer is altijd het paradepaardje van Gensdata geweest, en zo ook in GensDataPro.
Hieronder steeds hetzelfde begin van een parenteel van Willem V. Dit zijn allen uitvoervoorbeelden (printscreens) vanuit Microsoft Word.

Hieronder wat men kan doen met alleen gebruik van vette letters: voor- en achternamen zijn vet gemaakt.
tekst met vette voor- en achternamen

Nu een (extreem) voorbeeld van wat kleuren en letterstijl kunnen doen: hierin zijn voor- en achternamen cursief enachternamen rood gemaakt, plaatsnamen blauw en opmerkingen bruin. Deze kleuren kunt u zelf kiezen uit 256 kleuren.
tekst met kleur

Foto's in de uitvoer zijn mogelijk als pasfoto bij de naam, als één of meerdere foto's in de opmerkingen en als pasfoto's van het gezin na de gezinsgegevens.
In het voorbeeld is gekozen voor het laatste als 'Pasfoto's-gezin en genoemd'. De weergave van deze pasfoto's is naar wens aan te passen zoals bij de geneagrammen.
tekst met foto's

Zonder een concordantiebestand aan te hoeven maken kan men nu in Microsoft Word met een muisklik een index toevoegen met (indien wenselijk) geboorte- of overlijdensjaar, op voor- en/of achternaam, naar keuze voorzien van persoonsnummer (niet in voorbeeld) en al dan niet met gecorrigeerde achternaam ("van Oranje" ipv. "Oranje, van").
index aanmaken

Terug naar Mogelijkheden GensDataPro